Cursussen en workshops VOORJAAR 2017

CURSUSSEN EN WORKSHOPS VOORJAAR 2017

Basis cursus patchwork (hand)

Heeft u ook altijd met bewondering staan kijken naar alle mooie dingen die in onze winkel hangen? Wij gaan dit seizoen weer starten met een basiscursus patchwork. Tijdens deze cursus wordt er gewerkt met de hand om alles beter aan te kunnen leren. We gaan een quiltje maken van 120x120 cm, maar de mogelijkheid is er ook om een grotere quilt te maken voor bijv. een bed.
Onze basiscursus bestaat uit totaal 12 lessen, verdeeld over 2 seizoenen.

Gegeven door: Marina Fluit
Op 1e en 3e maandagmiddag van de maand van 13.30-15.30 uur. Je kunt ieder moment starten hiermee.
Kosten: € 60,-- (voor de eerste 6 lessen)

Zondagmiddagbee

Gezellig aan je eigen werkstuk werken in groepsverband.
Gewoon een leuke besteding van je zondagmiddag dus! En je krijgt weer genoeg ideetjes van alle werkstukken die langs komen als UFO of juist als compleet werkstuk!
Wij zorgen voor de thee/koffe en iets lekkers erbij.

Op de tweede zondagmiddag van de maand van 14 tot 16 uur
Gegeven door: Marina Fluit
Kosten: 10 euro per maand.

Quiltcorner Maandagavond Bee

De Bee op de maandagavond van de maand bestaat alweer een tijdje. In deze groep zijn enkele plaatsen vrij gekomen. Als u interesse heeft om gezellig 1x per maand bij elkaar te komen met andere quiltsters, laat het ons dan even weten. Het is geen OPEN BEE, dus u kunt niet zomaar langskomen, u moet zich hier wel van tevoren voor opgeven, u geeft zich op voor de HELE periode van 6 maanden.

Gegeven door: Marina Fluit
Op: 1e maandagavond van de maand van half 8 tot half 10.
Kosten: 5 euro per avond, per seizoen vooruit te betalen.

Op: 3e maandagavond van de maand van half 8 tot half 10.
Kosten: 5 euro per avond, per seizoen vooruit te betalen.

Sokken breien (hand)

Nu eens geen cursus patchwork of quilten, maar zelf leren sokken breien. Deze cursus is speciaal voor iedereen die wel kan breien, maar nog niet een sok kan breien!

We breien sokken op 5 pennen of een rondbreinaald en de cursus is 3 keer een ochtend of middag in overleg (met huiswerk!).
Sokken breien is een hele leuke bezigheid, goed mee te nemen en prima te doen voor bij de tv op de lange winteravonden. Er zijn diverse soorten sokkenwol in de winkel aanwezig en er is keuze in leuke frisse kleuren met of zonder patroontjes en echte standaard kleuren sokkenwol. Kortom er is voor iedereen iets leuks te vinden!

Gegeven door: Marina Fluit
Op: in overleg
Kosten : 30 euro incl.materialen (sokkenwol en 5 breinaalden of rondbreinaald )

Turning 20 ! (machine)

Een succes in de USA (en in onze winkel!), deze lekkere snelle quilt om met de machine te maken. Wij werken in inches en met een speciaal 1/4 inch voetje voor de naaimachine (hou er rekening mee dat u deze niet standaard bij uw naaimachine hebt, deze zult u ruim van tevoren moeten bestellen!).
Met 20 fat quarters (rolletjes stof van 50x55 cm) maken we een quilt van 160x200 cm, er zijn ook kleinere of grotere maten mogelijk met meer of minder stofjes.

In de winkel zijn diverse maten en voorbeelden te zien.
De workshop wordt in 2 delen gegeven, 1 korter deel om het snijden te oefenen en te bespreken en een langer dagdeel om de blokken te gaan naaien!
Een waarschuwing moet ik u wel geven: DEZE QUILT IS VERSLAVEND OM TE MAKEN. Inmiddels ben ik zelf al met de vierde bezig :)

Gegeven door: Marina Fluit
Op: donderdag 16 maart 2017 van 10 tot 12 uur (snijden) en donderdag 13 april 2017 van 10 tot uiterlijk 15 uur (naaigedeelte).
Kosten: 50 euro (2 lessen)

Brei- en haak bee

In onze winkel is er op de woensdagochtend een bee voor de dames en/of heren die graag breien en haken!
Gezellig handwerken en kletsen met elkaar onder genot van een kopje koffie/thee met iets lekkers erbi.
En zit je ergens mee? Kom je niet uit je patroon? Samen kom je een stuk verder!
De brei/haak ochtend is op woensdagochtend van 10 tot 12 uur.
Kosten 10 euro per maand

365 Challenge Quilt Bee, het vervolg!

Het was de uitdaging van 2016, maar niet iedereen heeft de quilt kunnen maken in dat ene jaar! Wij kwamen dat jaar bij elkaar b op de eerste zaterdag van de maand en gaan daar gewoon lekker mee door in 2017.
Doe je met ons mee? Samen houden we de moed er in om deze quilt af te maken.
Je geeft je op per 6 maanden.

Op: eerste zaterdag van de maand

Kosten: 30 euro per 6 maanden

Vosjes quilt (machine)

De manier om de zogenaamde Stitch en Flip methode te leren!

Zelf werk ik meestal op deze manier en het is een fijne methode om met de naaimachine te werken en niets af te hoeven tekenen. Op maat snijden in inches en naaien met een 1/4 inch naadtoeslag en dan valt alles op zijn plaats!

Heeft u nog geen 1/4 inch voetje (zonder geleider) voor uw naaimachine bestel deze dan op tijd bij uw naaimachine dealer, want het naaien met dit voetje maakt het allemaal een stuk simpeler.

We maken op deze workshop de vosjes blokken van het Fancy Fox patroon van Elizabeth Hartman. Het originele patroon zit bij de prijs van de workshop in. Het patroon beschrijft 3 verschillende maten quilts met deze vosjes. Ik heb als voorbeeld het babymaatje genaaid en heb hiervoor 2 zakjes met 10 lapjes van 15x25 cm gebruikt die wij in de winkel verkopen. U kunt ook een Jellyroll hiervoor gebruiken. Daarbij heb je natuurlijk nog de achtergrondstof en wit en zwart nodig om de kopjes van wangen, ogen en neus te voorzien.

Let op! Het naaien van vosjes blokken op deze manier is verslavend! Dus je bent gewaarschuwd.

Als je eenmaal deze methode doorhebt staat je ook niets meer in de weg om 1 van de andere patronen van Elizabeth Hartman te naaien!

Gegeven door: Marina Fluit
Op: donderdag 23 maart 2017 van 10 tot 12.30 uur.
Prijs: 29,95 euro incl. origineel patroon

Marti Michell HEXIE CLUB

Een hele nieuwe club, zelfs wij weten nog niet precies wat we allemaal gaan doen!
Marti Michell heeft deze club bedacht om meer te leren over de zogenaamde 60 graden familie, dus de driehoeken, diamonds, zeshoeken etc.
Het werkt net als de Marti and Me Club die we 3 jaar in de winkel hebben gehad: er is een vast programma (voorlopig zijn het 10 afleveringen) en elke maand is er een nieuw patronen boekje.
Wij maken het voorbeeld en leggen aan de hand daarvan uit hoe het allemaal werkt. Zelf bepaal je of je er iets mee gaat doen, je hoeft dus niets te maken als je dat niet wil.
Gewoon leuk om mee te maken en heel leerzaam, je leert zo om te gaan met de mallen van Marti Michell.

Zodra we iets meer weten, gaan we dat hier ook vertellen!

Gegeven door: Marina Fluit
Op: de eerste zaterdag van de maand, we starten op 4 maart 2017.
Kosten: 7,50 euro per keer (hiervoor ontvang je iedere maand het speciale patronenboekje wat 8,95 euro kost!)

ALGEMENE (CURSUS) VOORWAARDEN

Inschrijving:
Indien u belangstelling heeft voor een van de cursussen, kunt u zich met behulp van het inschrijfformulier aanmelden. Voor alle cursussen geldt: "wie het eerst komt, het eerst maalt" en "vol is vol".
Het inschrijfformulier kunt u inleveren bij de winkel, faxen naar 030-6924353, of per post zenden naar:
Marina’s Quiltcorner, Pleineslaan 32B, 3734 EN Den Dolder.
De inschrijving dient altijd schriftelijk te geschieden en is bindend.

Betaling:
Het totale cursusgeld moet worden betaald bij inschrijving per kas of overgemaakt naar onze rekening NL16INGB0004306920 t.n.v. Marina’s Quiltcorner.

Annuleren:
Annuleren is mogelijk tot 3 weken voor aanvang van de cursus. Annulering na deze datum is niet meer mogelijk, maar u heeft wel de mogelijkheid om zelf voor vervanging te zorgen. Indien er een wachtlijst is voor de workshop kan er misschien door de winkel een vervanger voor u worden gevonden. In dat geval hoeft u de workshop niet te betalen.
Bij onvoldoende belangstelling voor een bepaalde cursus heeft Marina’s Quiltcorner het recht om de cursus te annuleren, waarbij het inschrijfgeld zal worden terugbetaald. In alle andere gevallen kunnen wij het inschrijfgeld NIET terug betalen.
Plaatsing bij de cursus geschiedt op volgorde van binnenkomst van het cursusgeld en inschrijfformulier. De cursussen zijn altijd inclusief koffie en thee en exclusief de benodigde materialen, tenzij anders vermeld.

Inschrijven:
Voordat u zich inschrijft voor een cursus, lees eerst even de cursusvoorwaarden. Om u in te schrijven voor een cursus/workshop kunt u het volgende bestand downloaden (Word document) of als pdf, uitprinten, invullen en opsturen naar onze winkel. Graag voor elke inschrijving een apart formulier invullen, het cursusgeld kunt u overmaken op NL16INGB0004306920 t.n.v. Marina’s Quiltcorner.
Als u zich inschrijft voor een dagcursus denkt u dan aan een lunchpakketje???? Koffie/thee of een soepje tussen de middag krijgt u van ons.

Index | Quiltshop On-Line | Blog | Facebook | Nieuws | Cursus programma | Routebeschrijving