Cursussen en workshops voorjaar 2020

CURSUSSEN EN WORKSHOPS VOORJAAR 2020
Hierbij onze workshops en cursussen voor het komende voorjaar, tevens de laatste kansen om een workshop te volgend in onze winkel!
Dit keer geen Open Dag i.v.m. de uitverkoop.

Sokken breien (hand)

Nu eens geen cursus patchwork of quilten, maar zelf leren sokken breien. Deze cursus is speciaal voor iedereen die wel kan breien, maar nog niet een sok kan breien!

We breien sokken op 5 pennen of een rondbreinaald en de cursus is 3 keer een ochtend of middag in overleg (met huiswerk!).
Sokken breien is een hele leuke bezigheid, goed mee te nemen en prima te doen voor bij de tv op de lange winteravonden. Er zijn diverse soorten sokkenwol in de winkel aanwezig en er is keuze in leuke frisse kleuren met of zonder patroontjes en echte standaard kleuren sokkenwol. Kortom er is voor iedereen iets leuks te vinden!

Gegeven door: Marina Fluit
Op: in overleg
Kosten : 30 euro incl.materialen (sokkenwol en 5 breinaalden of rondbreinaald )

Cirkelspel (machine)


Hoe leuk is het om eindelijk eens al die mooie steken van je naaimachine te kunnen gebruiken?
We beginnen met het machinaal festoneren, maar gaan daarna het blok met siersteken afmaken.
Bovendien leer je verder in deze cursus een versie van quilt-as-you-go!
En je kan er ook veel restjes in kwijt als je dat wil.

Gegeven door: Helma de Jong
Datum: zaterdag 8 en 29 februari 2020 van 10-12 uur
Kosten: 45 euro

Capistrano (hand en machine)


De basis van deze intrigerende quilts is een achtpuntige ster, maar dan NET even anders.
Alsje hem machinaal gaat maken, is het belangrijk dat je een 1/4 inch voetje hebt bij je naaimachine. Bestel deze op tijd bij je naaimachine dealer als je die (nog) niet hebt bij je naaimachine.
Je krijgt alle tips om netjes de zogenaamde Y-naadjes te naaien. Met de hand is dat natuurlijk geen probleem voor een geoefende quiltster (quilter), maar voor sommige quiltsters (quilters) lijkt dat met de machine onmogelijk.
Na deze cursus draai je er je hand niet meer voor om.

Gegeven door: Helma de Jong
Datum: zaterdag 8 en 29 februari 2020 van 13-15 uur.
Kosten: 45 euro

Venice Rose (foundation piecing met hand en/of machine)


Het ontwerp van deze quilt is gebaseerd op een Italiaanse tegelvloer.
Het diepte effect komt door het kleurgebruik.
Het maken is gemakkelijker dan het lijkt, want we gaan werken met de foundation piecing methode (naaien op een ondergrond).
Voor het midden en de hoeken kan je kiezen uit twee invullingen.

Gegeven door: Helma de Jong
Datum: zaterdag 15 februari en 28 maart 2020 van 10-12 uur.
Kosten: 45 euro

Vlindertuin in Log Cabin techniek (machine)


Het lijkt rond te lopen, maar toch zijn alle naden recht!
Deze variant op het klassieke Log Cabin blok wordt gemaakt zonder ondergrond. Het is een kwestie van de stof goed snijden en dan aan elkaar naaien.
Bij dit project kan je ook uitstekend werken met restjes.

Er zijn 3 maten mogelijk: wandquiltje (60x60 inch), eenpersoons bedquilt (60x100 inch) of tweepersoons bedquilt (100x100 inch).

We werken met een 1/4 inch voetje voor de naaimachine, dus zorg dat je deze op tijd besteld bij je naaimachine leverancier als je die (nog) niet hebt.

Gegeven door: Helma de Jong
Datum: zaterdag 15 februari en 28 maart 2020 van 13 tot 15 uur.
Kosten: 45 euro

Machinaal patchwork Aegean Sea (machine)


Het maken van een patchwork quilt met de naaimachine komt in deze cursus aan de orde.
Daarvoor gaan we werken in inches. Vind je inches maar lastig en ingewikkeld?
Dan zijn deze lessen een prima start.

We werken met een 1/4 inch voetje voor de naaimachine, als je deze (nog) niet hebt, bestel het voetje dan op tijd bij je naaimachine dealer.

Er zijn 3 verschillende maten mogelijk: wandquiltje (50x50 inch), een Twinsize quilt (74x98 inch) of een Queensize quilt (98x98 inch).


Gegeven door: Helma de Jong
Datum: zaterdag 22 februari 2020 van 10-12 uur en 4 april 2020 van 13-15 uur)
Kosten: 45 euro

ALGEMENE (CURSUS) VOORWAARDEN

Inschrijving:
Indien u belangstelling heeft voor een van de cursussen, kunt u zich met behulp van het inschrijfformulier aanmelden. Voor alle cursussen geldt: "wie het eerst komt, het eerst maalt" en "vol is vol".
Het inschrijfformulier kunt u inleveren bij de winkel, faxen naar 030-6924353, of per post zenden naar:
Marina's Quiltcorner, Pleineslaan 32B, 3734 EN Den Dolder.
De inschrijving dient altijd schriftelijk te geschieden en is bindend.

Betaling:
Het totale cursusgeld moet worden betaald bij inschrijving per kas of overgemaakt naar onze rekening NL16INGB0004306920 t.n.v. Marina's Quiltcorner.

Annuleren:
Annuleren is mogelijk tot 3 weken voor aanvang van de cursus. Annulering na deze datum is niet meer mogelijk, maar u heeft wel de mogelijkheid om zelf voor vervanging te zorgen. Indien er een wachtlijst is voor de workshop kan er misschien door de winkel een vervanger voor u worden gevonden. In dat geval hoeft u de workshop niet te betalen.
Bij onvoldoende belangstelling voor een bepaalde cursus heeft Marina's Quiltcorner het recht om de cursus te annuleren, waarbij het inschrijfgeld zal worden terugbetaald. In alle andere gevallen kunnen wij het inschrijfgeld NIET terug betalen.
Plaatsing bij de cursus geschiedt op volgorde van binnenkomst van het cursusgeld en inschrijfformulier. De cursussen zijn altijd inclusief koffie en thee en exclusief de benodigde materialen, tenzij anders vermeld.

Inschrijven:
Voordat u zich inschrijft voor een cursus, lees eerst even de cursusvoorwaarden. Om u in te schrijven voor een cursus/workshop kunt u het volgende bestand downloaden (Word document) of als pdf, uitprinten, invullen en opsturen naar onze winkel. Graag voor elke inschrijving een apart formulier invullen, het cursusgeld kunt u overmaken op NL16INGB0004306920 t.n.v. Marina's Quiltcorner.
Als u zich inschrijft voor een dagcursus denkt u dan aan een lunchpakketje???? Koffie/thee of een soepje tussen de middag krijgt u van ons.

Index | Quiltshop On-Line | Facebook | Nieuws | Cursus programma | Routebeschrijving